У Раді Європейського союзу з закордонних справ очікують швидкого формування нового уряду України і закликають активізувати процес реформ.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС із закордонних справ щодо України, прийнятих 17 листопада за результатами обговорення.

«Рада ЄС очікує термінового формування нового уряду. Ґрунтуючись на результатах виборів, слід шукати широкої національної згоди для необхідних політичних та економічних реформ в Україні, в тому числі конституційної реформи, децентралізації, реформи судової системи, правоохоронних органів, боротьби з корупцією та забезпеченням прав національних меншин. Відновлення інклюзивної національного діалогу з реформ буде мати важливе значення для єдності та внутрішньої згуртованості», - сказано в тексті документа.

Також Рада ЄС вітала початок тимчасового застосування Угоди про асоціацію і нагадала, що «активізація процесу реформ, у тому числі належної підготовки до майбутньої реалізації розділу IV цієї угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі), буде мати вирішальне значення з точки зору політичного об'єднання України та економічної інтеграції з ЄС», повідомляє «УНІАН».

Рада закликає владу України прискорити проведення реформ і нагадує, що Євросоюз готовий, спільно з іншими донорами та міжнародними фінансовими інститутами, підтримати здійснення реформ, а також відновлення економіки України.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45