У Київській області в орендованій квартирі 30-річний чоловік налагодив виробництво амфетаміну, повідомили ForUm'у у відділі по зв'язках з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

«Під час продажу чергової партії психотропу працівники міліції Шевченківського райуправління біля супермаркету затримали 30-річного чоловіка. З автомобіля останнього правоохоронці вилучили 300 грамів амфетаміну та 25 тисяч гривень, отриманих від продажу білого порошку. «Торговець смертю» не тільки займався збутом наркотиків, але і їх виготовленням. Орендовану квартиру чоловік обладнав під мінізавод з виробництва психотропів», - сказано в повідомленні.

«Ділок на одному місці довго не затримувався, постійно міняв квартири. Зрештою, оселився в Київській області і обладнав приміщення під мінізавод з виробництва психотропної речовини амфетамін. В одній кімнаті працював, в іншій - відпочивав. Як людина жила у квартирі, невідомо», - повідомляють правоохоронці.

За словами затриманого, профільної освіти у нього немає, рецепт наркотику знайшов в Інтернеті, потім придбав необхідне обладнання та компоненти.

«Потужність лабораторії становила до 50 грамів готового «продукту» за півгодини виробництва. Всього співробітники міліції вилучили півкілограма амфетаміну, вартість якого становить 200 тисяч гривень», - зазначають у відомстві.

Всі хімічні складові чоловік замовляв через Інтернет на вигадане ім'я і вже в Києві або Київській області за підробленими документами отримував пакети.

За попередніми даними слідства, чоловік займався незаконним виробництвом майже 4 місяці.

Слідчим відділом Головного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 Кримінального Кодексу. За виробництво і збут психотропних речовин в особливо великих розмірах передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

«Зараз 30-річний хімік перебуває під вартою», - резюмують у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34