Глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в ході засідання ради глав МЗС країн ЄС закликав своїх колег розширити санкції відносно Російської Федерації через ситуацію в Україні. Про це повідомляє прес-служба МЗС Литви.

На думку Лінкявічюса, ситуація на Донбасі ускладнилася після проведення 2 листопада виборів в самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках.

«Продовжуючи посилати військову техніку і бійців в Україну, Росія створює нову реальність - «Нове Приндністров`я» і очевидно порушує укладену в Мінську мирну угоду, тому ЄС зобов'язаний посилити реакцію. Ми повинні встановити для Росії визначені терміни деескалації становища, а в разі їх недотримання - ввести додаткові санкції ЄС», - сказав міністр Лінкявічюс.

Крім цього, він також зазначив, що ЄС повинен негайно підтвердити нові індивідуальні санкції відносно керівників самопроголошених республік, представників Кремля, а також створити нові секторні обмежувальні заходи, які необхідно буде ввести при серйозному погіршенні ситуації.

Лінкявічюс також підкреслив, що ЄС повинен уникати кроків, які могли б легітимізувати самопроголошені республіки в східній Україні.

Як повідомляв ForUm, США можуть посилити санкції проти Росії, якщо вона продовжить порушувати Мінські угоди.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у ході телефонної консультації з віце-президентом США Джозефом Байденом констатував відхід від реалізації Мінських домовленостей.

Обмежувальні заходи можуть бути зняті з Росії в тому випадку, якщо вона буде в повному обсязі виконувати Мінські домовленості.

5 вересня у Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29