НАТО навмисно не помічає зусиль Росії щодо стабілізації ситуації в Україні. Про це заявила заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Марія Захарова на питання ЗМІ про висловлювання генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга з російської проблематики.

В МЗС РФ відзначили, що «у НАТО нарочито воліють не помічати послідовні зусилля Росії щодо стабілізації ситуації в Україні, а також посилювану соціально-економічну ситуацію на південному сході цієї країни, фактичну блокаду регіону з боку київської влади. Нічого в повідомленнях альянсу не йдеться і про порушення українськими силовиками мінських домовленостей, використання важких озброєнь і техніки проти цивільного населення».

«На жаль, бачимо, що в Альянсі не прагнуть до конструктивного обговорення проблем, що загострилися, воліючи розкручувати маховик антиросійських настроїв з метою виправдання планів зміцнення оборонного потенціалу Блоку і нарощування військової присутності НАТО поблизу кордонів Росії, створюють серйозні ризики для безпеки в євроатлантичному регіоні», - йдеться в повідомленні.

«Нічого в повідомленнях Альянсу не йдеться і про порушення українськими силовиками мінських домовленостей, використання важких озброєнь і техніки проти цивільного населення. Очевидно, що подібні гучні заяви на тлі вживаних НАТО і окремими країнами-членами зусиль зі зміцнення воєнного потенціалу України «ллють воду на млин київської «партії війни» і здатні призвести до руйнівних наслідків для крихкого процесу мирного врегулювання внутрішньоукраїнської кризи», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що мають намір збільшить витрати на оборону через кризу в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29