Конгресмен від Республіканської партії Майкл Берджес подав на розгляд конгресу законопроект, спрямований на надання прямої військової допомоги Україні. Про це повідомляє Голос Америки.

«Ми, конгрес, як інститут займаємо позицію солідарності з Україною. США вже надали фінансову та матеріальну допомогу Україні, але, беручи до уваги постійну агресію і брак поваги до мирного плану, які Росія демонструє відносно українського народу, насправді Україні потрібно більше ніж просто гроші. Україні потрібна зброя, боєприпаси, бронежилети і засоби зв'язку. Я подав законопроект HR 5315, який створює програму ленд-лізу і дозволяє президенту США передати певну зброю і устаткування Україні. Безперечно, фінансова допомога важлива, але також важливі зброю і боєприпаси, щоб відбити російські війська, які вторглись у суверенну країну», - сказав Берджес.

У випадку, якщо законопроект буде прийнятий, Україна зможе отримати протитанкову зброю і боєприпаси, протиповітряну зброю, стрілецьку зброю, в тому числі пістолети, автоматичні гвинтівки, гранатомети, кулемети і снайперські гвинтівки, багатоцільові автомобілі, човни, бронежилети, системи управління вогнем, далекоміри, обладнання для виявлення та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, системи хімічного, біологічного та радіаційного захисту.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що країни - члени НАТО можуть поставити Україні на двосторонній основі високоточну зброю.

Також Україна уклала контракти на закупівлю додаткового озброєння для армії на суму понад мільярд гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом