Відділення «Ощадбанку», які все ще здійснюють фінансові операції на Донбасі, скоро припинять це робити. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив політичний експерт Андрій Золотарьов.

«Виходячи з тих рішень, які були прийняті РНБО і президентом, діяльність будь-яких фінансових установ там (на територіях, непідконтрольних Україні - Ред.) незаконна. Морально-етичний бік варто залишити осторонь і розуміти, що діяльність відділень "Ощадбанку" там незаконна», - сказав Золотарьов.

При цьому він пояснив, чому на Донбасі проводяться навіть операції з іноземною валютою.

«Як відомо, в Україні долари і євро завжди були засобом заощадження своїх грошей. А готівкових гривень ані в Донецьку, ані в Луганську у тих, хто залишився там, просто немає. Не дивно, що там проводяться обмінні операції. Але я думаю, що ця ситуація була лише до понеділка. Вже завтра ситуація вирішиться однозначно. Малоймовірно, що «Ощадбанк» продовжить проводити операції на цих територіях», - прогнозує він.

Нагадаємо, що ЗМІ неодноразово писали про те, що на територіях, непідконтрольних владі, у відділеннях «Ощадбанку» продовжують здійснюватися грошові і валютообмінні операції. При цьому прес-служба банку запевняє, що гроші на ці території не підвозяться, і «Ощадбанк» здійснює лише консультаційні та інформаційні послуги, однак у самих відділеннях в зоні АТО працівники підтверджують можливість проведення операцій з готівкою.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98