Під стінами будівлі Національно банку України проходить акція протесту «Банківський бунт», передає кореспондент Forum'у.

За словами активістів, участь в акції беруть громадяни України з усіх регіонів країни, в тому числі з Криму, Донецької та Луганської областей.

Серед учасників акції - валютні позичальники, а також ті, кого не влаштовує ситуація з падінням курсу національної валюти.

«Наш слоган - «Банківський бунт». Тут присутні громадяни, яких хвилює падіння курсу гривні та бездіяльність НБУ», - розповів керівник організації захисту прав вкладників, член громадської ради НБУ Богдан Семейко.

Учасники акції звинувачують НБУ та уряд у зростанні курсу гривні і в тому, що влада жодним чином не намагається вплинути на ситуацію.

«Вони ухвалюють закон про захист прав кредиторів, але банки живуть за наш рахунок, за рахунок українців, а про нас вони не думають. Зараз долар по 16, а потім по 20, 50... А потім що? Ми сядемо у в'язницю, тому що наші права не захищають», - розповіла валютна позичальниця з Харкова Вікторія.

За словами Семейка, акцію протесту планують проводити щодня протягом більше 20 днів. «Щодня сюди будуть приходити представники однієї області. Ми хочемо протягом 20 днів перебувати під стінами НБУ, поки вони не почують свій народ чи не підуть у відставку», - підкреслив він.

Варто зазначити, що активісти передали керівництву НБУ листа зі своїми вимогами, проте на цей момент реакція на нього не надійшла.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204