Керівництво Прем'єр-ліги за згодою керівників клубів внесло зміни в регламент чемпіонату України і повернуло правило «золотого матчу», а також перенесло чвертьфінальні матчі Кубка України на березень наступного року.

«За ініціативою клубів, на розгляд Загальних зборів учасників ПЛ були запропоновані зміни в календар і регламент змагань, зокрема, про проведення «золотого матчу», про перенесення перших матчів 1/4 фіналу Кубка України з 3 грудня 2014 року на 4 березня 2015 року та матчів 10-го туру Чемпіонату на весняну частину змагань.

За результатами факсового опитування клубів були прийняті такі рішення. Внести проект змін до регламенту і календаря змагань з проведення «золотого матчу», а також перенести перші матчі 1/4 фіналу Кубка України з 3 грудня 2014 року на 4 березня 2015 року. Прийняті зміни набудуть чинності після затвердження їх Виконавчим комітетом ФФУ», - цитує «ЛігаБізнесІнформ».

Згідно з регламентом, «золотий матч» проводиться для визначення чемпіона країни, якщо перша і друга команди набрали однакову кількість очок. Гра проводиться на нейтральному полі. Вперше це правило було введено у сезоні-2005/06 і відразу ж його довелося використовувати, оскільки «Шахтар» і «Динамо» набрали по 75 очок. У «золотому матчі» переміг донецький клуб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22