Канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що потрібен час для того, щоб обмежувальні заходи стосовно Росії почали впливати, пише австралійська газета «Остреліан».

«Канцлер Німеччини Ангела Меркель попереджає, що мине якийсь час, перш ніж санкції проти Росії почнуть впливати», - зазначає видання.

У ході виступу в науково-дослідному центрі у Сіднеї вона заявила, що економічні санкції застосовуватимуться «у необхідному масштабі і настільки довго, наскільки це буде потрібно», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Хто б міг подумати, що 25 років після падіння Берлінської стіни, після закінчення «холодної війни», після закінчення поділу Європи, а також поділу світу на два табори щось подібне може статися у самому серці Європи?» - прокоментувала ситуацію в Україні Меркель.

«Старе мислення, мислення в рамках теорій впливу, коли порушується міжнародне право, - не можна дозволяти, щоб воно переважало. Я переконана, що воно не переможе», - підкреслила канцлер.

Нагадаємо, 17 листопада Рада ЄС у закордонних справах обговорить ситуацію в Україні і визначиться з санкціями проти Росії, які можуть бути збережені на нинішньому рівні або посилені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16