Німецькі підприємства серйозно постраждали від санкцій, запроваджених Заходом проти РФ. Особливо не розраховуючи на допомогу чиновників, німецькі підприємці спробували самотужки налагодити діалог з РФ. Про це у своєму блозі пише лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Ще в середині вересня глава Східного комітету німецької економіки Екхард Кордес в інтерв'ю виданню Frankfurter AllgemeineZeitung заявив, що санкції викликали «глибоке розчарування» у середнього класу в Німеччині. На жаль, ні в Німеччині, ні тим більше в Євросоюзі до думки німецьких підприємців тоді так і не прислухалися», - пише Медведчук.

На його думку, небажання прийняти до уваги позицію представників бізнесу обернулося серйозними репутаційними втратами для канцлера Німеччини Ангели Меркель і її партії - деякі німецькі підприємці відмовилися від підтримки Християнсько-демократичного союзу і висловили готовність підтримати партію «Альтернатива для Німеччини».

«Особливо не розраховуючи на допомогу чиновників, німецькі підприємці спробували самотужки налагодити діалог з РФ. За інформацією німецького видання Bild, у жовтні Москву відвідали представники найбільших корпорацій Bayer, E. on і BASF, щоб обговорити питання, як обійти західні санкції Заходу і відновити співпрацю між РФ і Німеччиною. А днями в Москві пройшла ще одна зустріч топ-менеджерів німецьких компаній на чолі з Екхардом Кордесом. У комітеті підтвердили факт зустрічі і зазначили, що темою обговорення стали «російсько-німецькі зв'язки в економіці і шляхи виходу з нинішньої кризи... переговори носили закритий і довірчий характер», - підкреслив лідер «Українського вибору».

Медведчук вважає, що це питання надзвичайно важливе не тільки для приватних підприємств, але і для економіки Німеччини в цілому, оскільки «від торгово-економічного співробітництва Німеччини та Росії залежить існування не менш ніж 300 тис. робочих місць».

«З німецькими підприємцями солідарні і представники багатьох європейських держав. Австрія, Угорщина і Греція висловили намір не підтримувати подальші санкції. Економіки цих країн не настільки потужні, як німецька, щоб вистояти в «війні санкцій». А це означає, що європейці більше не мають наміру приносити інтереси національних економік і своє благополуччя в жертву геополітичним іграм Брюсселя і Вашингтона», - резюмував Віктор Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43