Європейський союз розглядає можливість введення нових санкцій щодо Росії, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на саміті «Великої двадцятки», що проходить в Австралії .

За її словами, ситуація в Україні зараз незадовільна і на порядку денному стоїть розширення санкційного списку.

На полях саміту передбачена зустріч Меркель з російським лідером Володимиром Путіним, однак канцлер заявила, що не очікує «неочікуваних, якісних змін».

Між тим президент Путін, відповідаючи в Брісбені на питання журналістів про погіршення відносин з Меркель, зазначив, що Росія діє, виходячи з інтересів, а не симпатій і антипатій, як і канцлер Німеччини, тому «значних змін» у відносинах Путін не помітив.

Говорячи про санкції, Путін зазначив, що вони суперечать принципам «Великої двадцятки», а також міжнародного права, відповідно до якого санкції можуть бути введені під егідою ООН і Ради безпеки. Більш того, подібні заходи суперечать принципам СОТ, яку США допомогли заснувати додав Путін, повідомляє «ВВС».

Як раніше повідомляв ForUm, в австралійському Брісбені 15 листопада розпочався дводенний саміт «Групи двадцяти», в якому беруть участь лідери країн, що входять у G20.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39