В австралійському Брісбені 15 листопада розпочався дводенний саміт «Групи двадцяти», в якому візьмуть участь лідери країн, що входять в G20.

Основними темами саміту стануть питання стимулювання росту економіки через залучення інвестицій в інфраструктурні проекти і зниження безробіття, забезпечення стійкості світової економіки через зміцнення світової фінансової архітектури, в тому числі шляхом реформування Міжнародного валютного фонду, поглиблення торговельно-економічної інтеграції, реформування міжнародної енергетичної архітектури, будуть обговорені заходи по боротьбі з поширенням вірусу Ебола.

В групу двадцяти входять 19 країн (Аргентина, Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Республіка Корея, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Японія) і Європейський cоюз. На саміт у Брісбені крім країн-членів запрошені Іспанія, Мавританія (голова Африканського союзу в 2014 р.), М'янма (нинішній голова асоціації держав Південно-Східної Азії-АСЕАН), Нова Зеландія, Сенегал (представляє організацію Нового партнерства для розвитку Африки - НЕПАД). Сінгапур, а також керівництво ООН, СБ, СОТ, МВФ, МОП, ОЕСР.

Вранці 15 листопада лідери країн «двадцятки» зустрінуться на неформальному ретриті «Досвід реалізації структурних економічних реформ» та обговорять поточну ситуацію у світовій економіці, існуючі ризики і загрози, можливості їх подолання.

Потім відбудеться офіційне відкриття саміту, перше робоче засідання буде присвячено можливостям стимулювання розвитку, в тому числі шляхом залучення інвестицій у великі інфраструктурні проекти, зниження безробіття та поліпшення ситуації на ринках праці.

Увечері в суботу запланований робочий вечерю, присвяченій темі «Торгівля», в ході якого буде обговорюватися виконання буксуючого Балійського пакета домовленостей всесвітньої торгової організації і майбутнє СОТ, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

16 листопада, в неділю вранці, пройде друге робоче засідання саміту «Забезпечення стійкості світової економіки», на якому окрему увагу передбачається приділити реформи МВФ.

Потім пройде третє робоче засідання з енергетичної проблематики. Йтиметься про реформування міжнародної енергетичної архітектури з урахуванням інтересів всіх учасників ринку - розвинених країн, виробників, споживачів і транзитерів.

В ході робочого обіду в неділю, названого як «Виклики майбутнього», лідери планують обговорити вживаються державами «двадцятки» заходи по боротьбі з поширенням вірусу Ебола та підтримки країн, населення яких найбільш сильно постраждало від цього захворювання.

Одночасно з самітом пройде засідання міністрів «двадцятки», на якому будуть обговорюватися конкретні кроки по виконанню Брісбенського плану дій, в тому числі деяких аспектів створення так званого інфраструктурного хаба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108