Колишній міністр і найвпливовіший сербський бізнесмен Мілан Беко госпіталізований з важкими вогнепальними пораненнями після замаху в Белграді.

Напад було скоєно 14 листопада ввечері, коли бізнесмен під'їхав до свого будинку в престижному районі Сеньяк. Нападник зробив п'ять чи шість пострілів з вогнепальної зброї, а життя Беко, за попередньою інформацією, врятував його водій, який виїхав з-під обстрілу заднім ходом і одразу ж відвіз потерпілого в белградський центр швидкої допомоги, де його було прооперовано.

Передбачається, що обставини замаху допоможуть прояснити записи з камер відеоспостереження в цьому кварталі.

Мілан Беко, 53-річний уродженець Чорногорії, неофіційно вважається одним з найбагатших людей Сербії. Бізнесмен не був членом якої-небудь політичної партії, але співпрацював з різними урядами країни, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на сербське телебачення.

В епоху Слободана Мілошевича в 1997 році він зайняв пост міністра у справах трансформації власності Сербії і запам'ятався як автор закону про приватизацію, який діяв до 2001 року. У 1999 році він перейшов в уряд Союзної Республіки Югославія, отримавши портфель міністра економіки. Як людина, близька режиму Мілошевича, Беко був у списку з близько 600 осіб, яким у 1999 році був заборонений в'їзд на територію країн ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22