Україна, що відчуває гострий дефіцит енергетичного вугілля для потреб теплових електростанцій через військову агресію Росії на сході країни, де розташовані 80% шахт, купить у Російської Федерації в 2014 році 3,1 млн тонн цього виду палива.

Про бажання імпортувати вугілля з Росії заявили дві найбільші енергогенеруючі компанії України, які споживають понад 80% даного виду палива.

Зокрема, як йдеться в повідомленні держкомпанії «Центренерго», виконуючи розпорядження уряду щодо диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля, нею були укладені договори до кінця 2014 року на постачання енергетичного вугілля з Росії марки «А» і «Т» в обсязі 509 тис. тонн по 80 дол. за тонну.

Також найбільша приватна енергогенеруюча компанія ДТЕК, підконтрольна донецькому бізнесмену Ринату Ахметову, повідомила, що в 2014 році імпортує з РФ 2,6 млн тонн вугілля, передає «УНІАН».

«В цілому близько 1,3 млн тонн ми вже привезли. До кінця року приблизно такий же обсяг мусимо привезти. У нас немає іншого виходу», - сказав журналістам генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Нагадаємо, 14 листопада Кабінет Міністрів України вирішив виставити на продаж пакети акцій ПАТ «Центренерго».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31