Проект «Стіна» повинен бути під контролем. Таку думку кореспонденту Forum'у висловив політолог Олександр Палій, коментуючи відсутність свіжої інформації про реалізацію проекту «Стіна».

«Проект «Стіна» випав з інформаційного простору. Але я думаю, що якісь роботи тривають з інженерного зміцнення. В крайньому разі, наскільки відомо, в зоні АТО побудована перша лінія, споруджується друга, у проекті третя. Такі лінії нам потрібні по всьому периметру нашого кордону з РФ, Білоруссю і Придністров'ям. Це питання національної безпеки», - зазначив він.

У той же час Палій зазначив, що це не означає, що на кордоні повинна зрости стіна в прямому значенні цього слова. «Десь це може бути і стіна, а десь оборонні укріплення, рови, окопи. Все повинно бути індивідуально», - додав він.

Також, на думку політолога, проект «Стіна» випав з інформаційного простору, оскільки «сьогодні всі зусилля сконцентровані на огорожі зони АТО». «Можливо також, що грошей немає, а можливо, будують, але не повідомляють», - припустив він.

Крім того, експерт підкреслив, що про й мови про нецільове використання коштів, розкрадання грошей по проекту «Стіна» бути не має. «Програма повинна бути під контролем. Але про гроші мова не йде. Коли йдеться про оборону країни, гроші рахувати не варто», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19