Проект Кодексу поведінки та ділової практики учасників міжбанківського валютного ринку України підірвав інтернет-простір, передає кореспондент Forum'у.

Зокрема, найбільшу увагу користувачів соцмереж привернув пункт з проекту документа, який свідчить: «Уповноваженим працівникам учасників міжбанківського ринку заборонено укладати угоди та здійснювати інші операції в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння та під впливом інших речовин. Керівництво установ зобов'язане розробити і чітко роз'яснити порядок дій в разі виявлення осіб, що зловживають такими речовинами».

Користувачі соціальних мереж - і економічні експерти, і обивателі - у своїх коментарях жартували, що тепер зрозуміло, чому в НБУ приймаються неоднозначні рішення, а курс гривні постійно падає. Зокрема, люди писали: «Тепер зрозуміло, чому вони такі непередбачувані і непрогнозовані»; «Виходить, вони гривню скурили»; «Тепер думаю, що ж курили скарбники, коли піднімали курс до 17 грн?»; «Керівництво НБУ теж щось цікаве вживає, крім міцного алкоголю» та інше.

Нагадаємо, прес-служба НБУ оприлюднила інформацію щодо обговорення проекту Кодексу поведінки та ділової практики учасників міжбанківського валютного ринку України.

«На тлі динамічного розвитку світового ринку і появи нових інвестиційних інструментів усе більш актуальним стає питання етичної поведінки учасників ринку. У багатьох розвинених країнах адаптовані й рекомендовані для використання в роботі так звані кодекси етичної і професійної поведінки учасників ринку», - йдеться у ньому.

Крім того, в НБУ наголосили, що дотримання учасниками ринку стандартів етичної та професійної поведінки зміцнює довіру інвесторів і позитивно впливає на розвиток ринку, підвищує його прозорість. Украй важливо, щоб всі учасники ринку працювали чесно, відкрито, захищаючи інтереси клієнтів.

«Незважаючи на це, Національний банк України пропонує банківському співтовариству для обговорення проект Кодексу поведінки і ділової практики учасників міжбанківського валютного ринку України. Просимо надсилати ваші зауваження та пропозиції впродовж двох тижнів електронною поштою на адресу: [email protected]. Сподіваємося, що цей крок буде позитивно сприйнятий учасниками міжбанківського валютного ринку України», - вважають у НБУ.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45