Члени незаконних збройних формувань у зоні антитерористичної операції на Донбасі 50 разів обстріляли позиції сил АТО, поранено 6 військовослужбовців. Про це розповіли у прес-центрі АТО, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«За минулу добу НЗФ п'ятдесят разів порушили умови перемир'я. У боях, які тривали упродовж минулої доби, було поранено шістьох українських солдатів. Зараз вони перебувають у медичних установах, їм надана кваліфікована лікарська допомога», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, намагаючись встановити контроль над Донецьким аеропортом, НЗФ зосередили свої дії на спробах знищити комунікацію між захисниками цього стратегічного об'єкта та основними силами АТО.

«Протягом ночі НЗФ неодноразово вели мінометні обстріли аеропорту та наших позицій у н. п. Піски. Напередодні увечері здійснили чергову спробу штурму аеропорту. Атака була відбита, стратегічний об'єкт залишається під нашим контролем», - зазначили в повідомленні.

Крім цього, напружена ситуація зберігається у районі траси Бахмутка. Там НЗФ вели вогонь з РСЗВ БМ-21 «Град» по підрозділах українських військових, які дислокуються неподалік н. п. Трьохізбенка, Кримське, Донецький, Кряківка.

«Сили АТО у відповідь знищують вогневі точки НЗФ, завдають адекватних вогневих ударів по позиціях супротивника. Не вщухають обстріли наших позицій на Дебальцевському плацдармі. Вночі НЗФ вели артилерійські й мінометні обстріли в районі Нікішиного, Міуса і Чорнухиного», - розповіли в прес-центрі АТО.

Обстановка на півдні зони АТО стабільна й контрольована.

Як повідомляв ForUm, протягом доби 12-13 листопада члени НЗФ здійснили 44 обстріли позицій сил антитерористичної операції, четверо військових загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16