Співробітники столичного Управління боротьби з організованою злочинністю затримали «коронованого злодія в законі» - уродженця Абхазії. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС

«У ході проведення спеціальної операції, співробітниками ГУБОЗ МВС у Києві затримано Гугаву Джумбера Джонієвича, уродженця Абхазії, раніше неодноразово судимого на території республіки Грузія та в Казахстані», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в МВС, згідно з обліком Інтерполу, затриманий відноситься до категорії «злодій в законі», «коронований» у 1986 році в Донецьку, у кримінальному середовищі відомий як Джимшер, Джиммі, Біно.

За даними правоохоронців, Гугава нелегально прибув до України через ділянку кордону з Росією в Донецькій області.

«На території України Гугава контролював діяльність кількох організованих бандитських груп, що спеціалізуються на квартирних крадіжках та крадіжках з автомобілів. Ці групи прибули разом з Гугавою до України у 2013-1014 р», - уточнили в міліції.

За даними прес-служби, у момент затримання Гугава пред'явив фальшивий паспорт громадянина України, виписаний на бланку, викраденому членами незаконних збройних формувань у паспортному столі на непідконтрольній владі території Донецької області.

Так, використовуючи викрадені бланки паспортів, злодій намагався легалізувати свої злочинні групи в найбільших містах України.

Діяльність злочинних груп припинено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом