Кабінет Міністрів України запровадив держрегулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, створивши рівні умови для ціноутворення ліків вітчизняного й іноземного виробництва. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Так, з 1 січня 2015 року граничні торговельно-роздрібні надбавки на лікарські засоби, включені до Національного переліку основних лікарських засобів та ВМП (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) й обов'язкового мінімального асортименту соціально орієнтованих лікарських засобів та виробів медичного призначення для аптечних закладів, становитиме від 10 до 25%.

За даними МОЗ, нині розмір торговельно-роздрібних надбавок на вітчизняні ліки, оптово-відпускна ціна яких нижча 12 грн за одну упаковку, становить від 0,3% до 169,5%.

Ухвалення цієї постанови дозволить збільшити економічну доступність недорогих вітчизняних ліків для малозабезпечених верств населення і створити рівні умови застосування державного регулювання цін на ліки, як для іноземного, так і вітчизняного виробника.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко спростив держреєстрацію лікарських засобів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом