Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні броньованих автомобілів «КрАЗ Кугуар».

Президент передав ключі від автомобілів голові спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулу Апакану, повідомляє президентська прес-служба.

«Жоден із цих автомобілів не було передано місії ОБСЄ за рахунок Збройних сил. Ці автомобілі були заздалегідь замовлені прикордонними військами, Національною гвардією і призначалися для експлуатації за межами АТО. Але зараз немає більш важливого завдання, ніж забезпечення миру, і наше співробітництво з ОБСЄ вкрай важливе», - підкреслив Президент.

За словами Глави держави, місія ОБСЄ відіграє важливу роль у забезпеченні миру в Україні. Він нагадав, що інформація саме цієї організації використовувалася під час розгляду питання про ситуацію в Україні на позачерговому засіданні Радбезу ООН.

«Я покладаю надії на те, що місія ОБСЄ зможе відновити виконання Мінських домовленостей, які сьогодні є дуже важливими», - сказав Глава держави, висловивши упевненість, що кількість інспекторів ОБСЄ продовжуватиме зростати.

Нагадаємо, 5 листопада Росія заявляла, що готова виділити для моніторингової місії ОБСЄ на сході України 24 броньовані автомобілі «Тигр».

Раніше кілька країн Євросоюзу, а також Росія та Україна висловили готовність надати ОБСЄ свої безпілотні літаки та військовий персонал для забезпечення контролю за дотриманням режиму припинення вогню на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33