У Міністерстві соціальної політики вважають, що соціальної допомоги в розмірі 442 грн на працездатного переселенця має вистачити на оренду житла.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник міністра - керівник апарату Мінсоцполітики Віктор Іванкевич.

Коментуючи постанову уряду про виділення соціальної допомоги, Іванкевич сказав, що це - допомога на проживання, у тому числі на оплату ЖКГ.

«Це рішення прийнято перед зимовим періодом з метою вирішення проблем. Ви знаєте, що спочатку цих людей селили компактно в будинках відпочинку, санаторіях, але не всюди є можливість перезимувати, не скрізь це житло призначене для зими, тому було прийнято рішення надавати таку допомогу. Ця допомога буде надаватися протягом шести місяців. Для непрацездатних осіб - 884 грн на місяць, для працездатних - 442 грн на місяць, але не більше 2400 грн на сім'ю. Цих грошей має вистачити на те, щоб можна було орендувати житло підходяще, щоб пережити зиму», - сказав він.

За словами Іванкевича, ті сім'ї, які розселені в пансіонатах і санаторіях, повинні розуміти, що держава компенсувала їх проживання в таких закладах до 10 жовтня - до того моменту, коли почала працювати програма соцдопомоги, передає ЛІГАБізнесІнформ.

«Тобто, коли вони отримають ці кошти, вони повинні визначитися і домовитися в цих санаторіях, де вони зможуть перезимувати, про вартість проживання, за яке вони все одно повинні заплатити», - зазначив він.

Кабінет Міністрів України виділив 15,9 млн грн на забезпечення часткової оплати вартості житла громадянам, які тимчасово переселилися з окупованої території і зони проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв ForUm, Кабмін не має наміру дотувати ті території Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем незаконних збройних формувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38