Австралія все ще розглядає можливість спрямування скарги до СОТ у зв'язку із запровадженням Росією відповідних обмежувальних заходів у зв'язку із санкціями Заходу, але не хоче додатково карати росіян. Про це заявив посол Австралії в Москві Пол Майлер.

«Що стосується спрямування скарги в СОТ, це питання ще перебуває на стадії обговорення. Як я уже казав, російські санкції насамперед є покаранням для самих же росіян: ми вже бачимо, що ціни на продукти харчування зросли. Я не впевнений, що ми вирішимо додатково покарати росіян, подавши позов у СОТ», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У той же час він висловив сподівання, що російський уряд все-таки скасує запроваджені відповідні санкційні заходи.

«Сподіваюся, що російський уряд усвідомлює, що запровадження відповідних санкцій було дуже недалекоглядним заходом, і скасує його. Очевидно, що це порушення норм СОТ. Ми продовжимо обговорювати цю тему», - зазначив посол.

Нагадаємо, 17 листопада Рада ЄС у закордонних справах обговорить ситуацію в Україні і визначиться з санкціями проти Росії, які можуть бути збережені на нинішньому рівні або посилені. Зазначимо, державний секретар США Джон Керрі сказав, що майбутнє санкцій щодо Москви залежить від її рішень стосовно України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44