Міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» проведе випробування вакцини проти вірусу Ебола в трьох медичних центрах у Західній Африці, повідомляє прес-служба організації «Лікарі без кордонів» зі штаб-квартирою в Женеві.

У документі підкреслюється, що всі дослідження будуть проводитися за згодою хворих та їхніх родичів, а методи лікування схвалені медичними експертами та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). «Однак ми попереджаємо, що немає ніякої гарантії, що ці методи стануть панацеєю, - зазначила представник «Лікарів без кордонів» Аннік Антьєренс. - Але ми зробимо все від нас залежне, щоб знайти ефективний засіб лікування хвороби, викликаної вірусом Ебола (ХВВЕ)».

У дослідженнях візьмуть участь фахівці з британського Оксфордського університету, французького Національного інституту охорони здоров'я та медичних досліджень і бельгійського Інституту тропічної медицини в Антверпені. У кожній з трьох груп буде свій метод лікування, повідомляє ТАСС.

Перші випробування почнуться вже у грудні цього року, а попередні результати будуть оприлюднені в лютому 2015 року.

Як раніше повідомляв ForUm, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я станом на 9 листопада кількість жертв епідемії хвороби, викликаної вірусом Ебола, у Гвінеї, Ліберії і Сьєрра-Леоне досягла 5160 людей, інфіковані 14 098 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом