Договори довгострокової оренди державних дач може бути розірвано у разі несплати коштів за їх утримання. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив керівник Державного управління справами Сергій Березенко.

«Що стосується будинків і державних дач, то там дійсно дуже складні інвестиційні договори, які були підписані, але головна помилка і в той же час перевага для держави - це те, що всі ці будинки перебувають на балансі державного підприємства «Будинок відпочинку Конча-Заспа». І тільки на роки розбита компенсація за їх (будинків. - Ред.) покращення, яке вони (чиновники. - Ред.) провели», - сказав він.

За словами Березенка, сторони, що підписували договори оренди, виходили з тарифу 757 грн на рік за один квадратний метр. «Тому було 49 років (оренди. - Ред.). Ми зараз тариф привели до ринкового, збільшили його і для багатьох з них цей період (оренди. - Ред.) у 49 років, хоча насправді там максимальний 28, дуже швидко перетвориться в 4-5 років. При чому вони будуть оплачувати всі комунальні послуги, а також будуть оплачувати все те обслуговування, яке надається державою. І рівно через 4 роки цей будинок опиниться у власності держави», - підкреслив він.

Березенко зазначив, що, згідно з договором, у разі неперерахування коштів за утримання, він може бути розірваний, а будинок перейде державі.

На його думку, вже з грудня орендарям будуть виставлені нові тарифи.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні змінилася тарифікація житлово-комунальних послуг на державних дачах.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34
Теги