Россільгоспнагляд запроваджує з 14 листопада 2014 року тимчасові обмеження на постачання свинини та іншої свинарської продукції з Канади на територію Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Наголошується, що під час проведення моніторингових лабораторних досліджень на безпеку товарних партій продукції свинарства, що надходять до Росії з Канади, Россільгоспнаглядом відзначене стабільне збільшення протягом останніх десяти місяців кількості випадків виявлення шкідливих і небезпечних речовин, включаючи заборонений на території Митного союзу фармакологічний стимулятор приросту м'язової маси рактопамін. Про кожен раз порушення вимог законодавства Росії і Митного союзу щодо безпеки харчової продукції Россільгоспнагляд негайно повідомляв канадську ветеринарну службу.

«Незважаючи на інтенсивні переговори щодо вироблення заходів для недопущення експорту небезпечної у ветеринарно-санітарному відношенні канадської продукції на територію Росії, канадська сторона так і не надала Россільгоспнагляду свої пропозиції щодо гарантованого виконання норм та вимог безпеки, передбачених законодавчими актами Росії і Митного союзу. Беручи до уваги всі ці обставини, Россільгоспнагляд змушений з 14 листопада 2014 року запровадити тимчасові обмеження на постачання свинини та іншої свинарської продукції з Канади на територію Росії», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, Росія заборонила ввезення сироподібних продуктів виробництва України через «порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів та законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя населення».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом