Столичні правоохоронці затримали зловмисника, який викрав із Києво-Печерської лаври ікону Святителя Миколая. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в м. Київ.

«10 листопада поточного року до чергової частини Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві по спецлінії «102» надійшло повідомлення, що з приміщення храму Всіх скорботних Радість Києво-Печерської лаври невідомий викрав ікону Святителя Миколая», - йдеться в повідомленні.



Як зазначили в міліції, встановлено, що у другій половині дня з приміщення храму вийшов невідомий чоловік, який намагався сховати під курткою предмет, схожий на ікону.

Згідно з повідомленням, невдовзі правоохоронці встановили та затримали підозрюваного, яким виявився раніше судимий 32-річний уродженець Харківської області.

«Через декілька годин після крадіжки оперативники знайшли неподалік від Києво-Печерської лаври викрадену ікону, яка була захована злодієм. На наступний день його затримали на території Чернігівської області. Безбожник відчув, що його шукають, і вирішив втекти подалі від Києва», - цитують у міліції начальника ГУМВС України в місті Києві генерал-майора міліції Олександра Терещука.

Разом з тим, за інформацією правоохоронців, незважаючи на те, що вартість ікони незначна, вона цінується як християнська святиня.

Згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України щодо підозрюваного поки обрано запобіжний захід - арешт.

Слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом