Уряд України виділить 300 мільйонів гривень на відновлення територій Донецької та Луганської областей, які знаходяться під контролем української влади, а також на допомогу тим, хто переїхав з контрольованих членами НЗФ населених пунктів. Про це на засіданні Кабінету Міністрів повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Необхідні кошти на відновлення інфраструктури, потрібно відновлювати школи і лікарні, допомагати людям, які переїжджають з територій, контрольованих НЗФ», - зазначив прем'єр.

Він також звернувся до міжнародних організацій, зокрема до ОБСЄ та місії Червоного Хреста, допомогти доставити українську гуманітарну допомогу на території Донецької і Луганської областей, які контролюються НЗФ.

«Уряд виділив кошти, у нас є ресурси, щоб дати можливість людям отримати воду, їжу і закрити хоча б мінімальні потреби. Просимо міжнародні організації допомогти забезпечити доступ української гуманітарної допомоги до територій Донецької і Луганської областей, щоб дати можливість цим людям вижити», - сказав Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом