До суду направлено 7 кримінальних справ відносно 13 обвинувачених у скоєнні злочинів проти учасників акцій на Майдані. Про це генеральний прокурор України Віталій Ярема доповів Президенту України Петру Порошенку під час спільної наради з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба Глави держави.

Так, на нараді в середу в Києві генеральний прокурор доповів Порошенку про розслідування відповідних кримінальних проваджень і про взаємодію з Міжнародним кримінальним судом.

Зокрема, він повідомив, що 11 листопада у Київ прибув представник міжнародного прокурора, що знайомиться з матеріалами справ, після чого вони будуть передані до Гааги.

За словами Яреми, представник міжнародного прокурора також пообіцяв сприяти оголошенням у міжнародний розшук колишніх посадовців, щодо яких є докази причетності до скоєння злочинів на Майдані.

«До суду вже направлено 7 кримінальних проваджень відносно 3 осіб, які скоїли злочини проти учасників протестів. Триває розслідування злочинів, скоєних проти автомайданівців. До відповідальності притягнуто п'ятьох співробітників ДАІ, у провадженні перебувають ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції», - сказав він.

Ярема додав, що триває розслідування масового розстрілу людей на вул. Інститутській і активістів у Маріїнському парку на вул. Грушевського.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доповів про хід розслідування вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, обставин загибелі активістів Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, масових розстрілів на вул. Інститутській. «Щодо вбивства В'ячеслава Веремія встановлені як замовники, так і виконавці вбивства, і вони оголошені в міжнародний розшук», - зазначив глава МВС.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив про те, що затриманий і арештований генерал з колишнього керівництва СБУ, який підозрюється в організації співпраці з групами офіцерів ФСБ Росії. Зараз встановлюється перелік осіб, причетних до планування і скоєння злочинів, з'ясовується причетність іноземних громадян до цих подій. Крім того, були затримані колишні «беркутівці» і представники спецназу міліції.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликав силовиків прискорити розслідування злочинів, які були скоєні на Майдані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35