Кожен український лікар, вчитель і міліціонер повинен пройти військово-медичну підготовку. Про це на нараді заявила радник Президента України з гуманітарних питань Ольга Богомолець.

«Ми повинні чітко усвідомити, що сьогодні кожен вчитель, військовий або міліціонер повинен уміти кваліфіковано надати першу медичну допомогу, а кожний лікар повинен бути готовий стати військовим лікарем», - цитує її слова прес-служба Глави держави.

«У рамках обговорення Воєнно-медичної доктрини України та проблем забезпечення медичним персоналом українського війська учасники наради домовилися про те, що протягом короткого терміну необхідно відновити військові кафедри у всіх вищих медичних навчальних закладах і повернути військово-медичну підготовку в системи освіти, перепідготовки і підвищення кваліфікації лікарів всіх спеціальностей», - йдеться в повідомленні.

Учасники наради вирішили, що найближчим часом будуть підготовлені законодавчі ініціативи та зміни в чинне законодавство, включаючи зміни у навчальні програми закладів системи МОЗ, МО і Міносвіти, які дозволять швидко відновити систему військово-медичної підготовки для вчителів, лікарів, психологів, правоохоронців, військових, залізничників і рятувальників.

Нагадаємо, раніше міністр науки і освіти Сергій Квіт заявив, що в університети України будуть повернуті військові кафедри.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом