У Києві почастішали випадки обкрадання автомобілів. При цьому потерпілі нерідко в результаті бачать своє майно на вітринах ломбардів. У той же час міліція мало чим може допомогти, лише констатує, що у столиці збільшилася кількість збройних злочинів, йдеться у сюжеті телеканалу «Бізнес».

За словами речника київської міліції Юлії Мусташ, кількість грабежів, у тому числі збройних нападів, на вулицях збільшилася. Пов'язують це зі збільшенням кількості жителів інших областей.

Між тим, боротися зі злочинцями на вулицях столичній міліції допомагають добровольці з районної самооборони. Добровольці патрулюють райони, їх засоби захисту - рація і газовий балончик. Але вони також відзначають, що злочинів у столиці стало більше через погіршення добробуту громадян. І застерігають: іноді зловмисники видають себе за добровольців з самооборони.

Поки волонтери патрулюють столичні вулиці, в лавах міліції триває люстрація. Не за горами і розрекламована реорганізація відомства. Але чи допоможе зміна вивісок приборкати злочинність - питання риторичне.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56