Нова київська влада в нинішньому році не згадала про тих, хто звільняв Київ від німецько-фашистських загарбників. 71-шу річницю визволення Києва ветерани, ті, хто брав участь в обороні та визволенні міста, діти війни, які багато років перебували у фашистському полоні або переживали військові негаразди на окупованих територіях, зустріли в буквальному сенсі слова зі сльозами на очах. Ветерани не отримали навіть вітальної листівки, не кажучи вже про подарунки або матеріальну допомогу, яку в попередні роки завжди отримували, пише газета «Вечірній Київ».

«Нинішня влада вирішила, що ветерани їй взагалі не потрібні», - каже голова комітету жінок Голосіївського району, до складу якого входять 45 фронтовичок, Інна Любимова. За її словами, у Будинку ветеранів, де вони зазвичай збиралися, вимкнули світло та телефонний зв'язок.

«День визволення Києва від німецько-фашистських загарбників просто проігнорували, плюнувши в обличчя ветеранам, - продовжує вона. - Такої неповаги до людей, які здобули перемогу, не було ніколи. Ми самі організували покладання квітів до Стели пам'яті в нашому районі, пам'ятників Ватутіну та на площі Слави».

Любимова зазначила, що представники владних ешелонів таким ставленням принизили не тільки ветеранів, дітей війни, але й світлу пам'ять батьків і матерів, які не дожили до цього часу. При цьому вона підкреслює, що звичайні люди - жителі столиці - з великою вдячністю ставляться до тих, хто ціною свого життя наблизив мирний час і закінчення війни.

Нагадаємо, близько півтори тисячі киян брали участь у підпільно-партизанському русі. Втрати склали 933 людини. За роки війни до лав Червоної армії і Військово-морського флоту мобілізовані близько 160-250 тисяч киян. Загальні бойові втрати киян за роки Великої вітчизняної війни - близько 90 тисяч. 37 388 киян вважаються зниклими безвісти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54