Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив про початок реалізації нової економічної політики республіки, що називається «Нурли жол» («Світлий шлях»), одним із головних завдань якої стане проведення масштабної інфраструктурної програми.

«Сьогодні, відповідаючи на виклики, які стоять перед нами, я оголошую про нову економічну політику Казахстану», - сказав глава держави, виступаючи з щорічним посланням до громадян.

«Стрижнем нової економічної політики стане масштабний план інфраструктурного розвитку. Його реалізація збігається з реалізацією індустріально-інноваційного розвитку країни», - додав президент, передає ТАСС.

У зв'язку з цим він повідомив, що в реалізації проектів у рамках другої п'ятирічки готові брати участь іноземні партнери більш ніж зі 100 країн. «Загальний інвестиційний портфель, який ми очікуємо, більше 6 трлн тенге (близько $40 млрд. - Ред.), частка держави - лише 15%», - сказав Назарбаєв.

Назарбаєв доручив уряду протягом 2015-2017 років щорічно виділяти до $3 млрд коштів Національного фонду на реалізацію пріоритетних проектів.

«Я прийняв рішення про додаткове виділення з Національного фонду до $3 млрд щорічно на 2015-2017 років. Доручаю уряду в тижневий термін підготувати відповідне рішення для виділення коштів, врахувати ці кошти у проекті республіканського бюджету на 2015-2017 роки», - заявив глава держави, виступаючи з щорічним посланням до громадян.

Він також поінформував, що обсяг накопичених у Нацфонді коштів перевищує $105 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38