Стабілізувати валютний ринок зможе нова політика регулятора. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу «Ситуація на валютному ринку після скасування фіксованого курсу» висловив екс-заступник глави НБУ Сергій Яременко.

Експерт наголосив, що для зміни поточної ситуації необхідно визнати недієвою нинішню модель роботи з валютним ринком.

«Щоб перейти до обговорення питань монетарної пастки, стійкості банківської системи, курсової політики, необхідно заявити про неспроможність нинішньої політики. А потім уже на нових правилах, на визнанні неможливості роботи цієї моделі, виходити з того, що всі заходи відповідатимуть новій політиці і сприйматимуться суспільством», - пояснив він.

Яременко також зазначив, що затягування та експериментування з валютним ринком є дуже небезпечним для фінансової системи.

«Чим довше ми будемо експериментувати, тим більш кардинальні методи необхідно буде вводити. І всі нинішні обмеження здаватимуться дитячими забавками порівняно з тим, що треба буде робити потім. Рівновага настає за руйнування фінансового сектору, тоді вже нікого цей курс цікавити не буде. І починати треба буде з нуля, з примітивного ринку», - застеріг експерт.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33