Україна почала імпортувати з Китаю металургійний кокс. Про це повідомив начальник відділу паливно-енергетичних ринків ДП «Держзовнішінформ» Олег Мельник, повідомляє прес-служба відомства.

«Нестабільна ситуація на Донбасі з серпня 2014 року порушила виробничу діяльність багатьох коксохімічних підприємств України. У зв'язку з цим працюючі металургійні підприємства вимушені були шукати можливість імпорту сировини з-за кордону», - розповів він.

За словами Мельника, крім традиційних поставок з Росії та Польщі в жовтні 2014 року, в український порт зайшло судно з металургійним коксом китайського походження, ціни на який нижче в середньому на 5% порівняно з пропозиціями сусідніх країн.

«Протягом жовтня п. р. експортні котирування на китайський металургійний кокс (CSR 62%) зросли в середньому на $5 за тонну, до $175-180 за тонну, FOB. При цьому цінові показники на кокс на внутрішньому ринку Китаю в основних виробничих центрах зміцнилися на $1-2/тонну у другій половині жовтня 2014 року, до $141-173 за тонну EXW/FCA з ПДВ (17%)», - розповів Мельник.

Він запевнив, що найближчим часом очікувати різких коливань цін на металургійний кокс всередині Китаю не варто.

Нагадаємо, ПАТ «Авдіївський коксохімічний завод» кілька разів піддавався мінометному обстрілу.

З 16 серпня на підприємстві відсутня електроенергія. 24 серпня завод переведено в режим гарячої консервації; керівництво вживає заходів з недопущення його повної зупинки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78