Апеляційний суд Київської області залишив без змін вирок Васильківського міськрайонного суду, яким 20-річного злочинця засуджено до 10 років позбавлення волі за пограбування військової частини і вбивство громадянина Білорусі, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в січні 2012 року житель Луганська, який у той час був неповнолітнім, демонтував деталі військових літаків на території військової частини в м. Василькові, чим позбавив можливості приведення їх у бойову готовність. Більш того, повне відновлення таких літаків можливе тільки на спеціалізованому авіаційно-ремонтному заводі. В результаті злочинних дій державі завдано збитків на загальну суму понад 1,2 млн грн.

Крім того, в серпні цього ж року, перебуваючи в лісосмузі поруч із парканом військової частини, під час сварки зловмисник завдав кілька смертельних ударів ножем громадянину Білорусі, який хотів придбати викрадені деталі. Після цього вбивця перетягнув труп у кущі і зник.

Дії засудженого кваліфіковані за ч. 2, 4 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У ході судового засідання вина злочинця в інкримінованих йому злочинах повністю доведена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30