Призначений самопроголошеною ДНР мером Донецька Ігор Мартинов закликає донеччан сплачувати рахунки за комунальні послуги в «Ощадбанку», запевняючи, що проблем з оплатою не виникне.

За словами Мартинова, в Донецьку зараз працює 109 відділень «Ощадбанку». Також він стверджує, що гроші за рахунки, сплачені в «Ощадбанку», не йдуть з Донецька, а спрямовуються комунальним адресатам, що дає можливість виконувати необхідні роботи з експлуатації та відновлення об'єктів міського життєзабезпечення, повідомляє «Взгляд».

При цьому, навіть якщо сплачені гроші залишаються в Донецьку і йдуть виключно адресатам, банк все одно вилучає свою комісію за обслуговування ДНР і ЛНР.

Співробітники «Ощадбанку» на територіях самопроголошених ДНР і ЛНР визнають, що готівка сюди не завозяться ще з серпня. Але в іншому банк функціонує в колишньому режимі, і співробітникам навіть доплачують за роботу в надзвичайних умовах.

«Обходимося готівкою від обороту, - розповіла співробітниця «Ощадбанку» з Горлівки. - Що принесли за день, то можемо видати з каси, продати або покласти в банкомат». Вона стверджує, що «Ощадбанк» працює за домовленістю з людьми, які контролюють територію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123