У місті Могилеві-Подільському Вінницької області працівники місцевої міліції вилучили у чоловіка гранату, яку він носив у кишені куртки, повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області.

Зокрема, до працівників міліції надійшла оперативна інформація, що 44-річний місцевий житель за місцем свого проживання зберігає гранату, часто носить її з собою, показує знайомим.

«Ця інформація підтвердилася, коли працівники міліції 10 листопада затримали підозрюваного громадянина на одній із вулиць міста», - сказано в повідомленні. Під час поверхневого огляду з кишені куртки чоловіка була вилучена граната РГД-5. За словами правопорушника, гранату він привіз на пам'ять із зони АТО, де брав участь у бойових діях.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкції якої передбачають покарання строком до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35