Закупівля вугілля з Південно-Африканської республіки була здійснена на ринкових умовах, підтвердженням чого стане опублікування цього контракту, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан після допиту в Генеральній прокуратурі про умови цієї угоди.

«Продавець вугілля опублікує контракт», - сказав він, уточнивши, що наразі триває узгодження публікації цього комерційного документа з покупцем - держпідприємством «Укрінтеренерго».

Продан підкреслив, що його викликали до Генпрокуратури як свідка. За його словами, такі закупівлі потрібні Україні сьогодні в умовах дефіциту вугілля і ризиків придбання його у Росії. Він також додав, що подібні закупівлі здійснюють також приватні власники енергогенеруючих компаній ДТЕК та ТОВ «Технова» (володіє Дарницькою ТЕЦ) у ПАР і Австралії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначимо, що продавцем вугілля з ПАР компанії «Укрінтеренерго» виступив міжнародний трейдер Steel Mont Trading.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан прибув до Генеральної прокуратури України для дачі свідчень у рамках розслідування закупівлі південноафриканського вугілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26