Контррозвідка Служби безпеки України протягом останніх двох днів затримала десятьох учасників діяльності самопроголошеної Донецької народної республіки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Відзначається, що п'ятеро з них безпосередньо були представниками незаконних збройних формувань.

«Затримані громадяни України «Г» і «М», які під час окупації м. Слов'янськ чергували з вогнепальною зброєю на блокпостах... затриманий «Б», який в червні 2014 р. вступив до «Осавула», підлеглого командиру на прізвисько «Бабай». Затриманий охороняв склади зі зброєю і чергував на блокпостах в районі міста Дружківка. Ще один зловмисник на прізвисько «Топотун» після проходження військової підготовки під керівництвом російських інструкторів, охороняв один із штабів терористів, розташований в селі Стрюковому Донецької області», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали жителя Краматорська Донецької області «Ч», який безпосередньо брав участь у збройних нападах на військовослужбовців Збройних сил України.

Крім того, СБУ затримала п'ятьох інформаторів, які передавали відомості про сили антитерористичної операції.

Громадянин України на прізвисько «Лева», на початку липня 2014 р. з власної ініціативи встановив контакти з членами однієї з розвідувально-диверсійних підрозділів ДНР. Затриманий збирав і передавав терористам детальну інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ. Під час затримання у зловмисника вилучено топографічні карти українських міст і сіл в районі Маріуполя, із зазначенням місць розташування блокпостів, особового складу та важкої техніки українських військових підрозділів.

Також затримано жителя Донецької області з позивним «Дядя Вітя». Відзначається, що він збирав і передавав диверсантам дані про дислокацію підрозділів ЗСУ в районі населених пунктів Павлопіль і Орловське, а також біля Маріуполя.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом