Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вимагає від Міністерства культури перевести Державну академію мистецтв і культури з Луганська на контрольовану Україною територію.

«Наші неодноразові звернення до Міністерства культури України з проханням перенести Луганську державну академію мистецтв і культури з окупованого міста на контрольовану Україною територію залишаються безрезультатними, - заявив Москаль. - Мало того, що ці блазні від культури постійно виступають кордебалетом на всіляких заходах ЛНР, пишуть їм гімни і прославляють «великі звершення», - минулого тижня вони виступили на «коронації» Плотницького, розважаючи «почесних гостей» своїм «високим мистецтвом».

Москаль заявив, що якщо міністр культури України Євген Нищук не здатний вирішити питання перенесення Академії мистецтв і Луганської обласної філармонії на контрольовану українським урядом територію, то залишається один вихід - запропонувати йому самому поїхати в Луганськ і виступити перед НЗФ зі співами, щоб показати всій Україні, яке у нас Міністерство культури».

Голова ОДА надав фото, на якому, за його словами, зображений соліст Луганської філармонії і викладач Луганської академії культури і мистецтв С. Чуйков на «коронації» Плотницького.



Як повідомляв ForUm, голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до голови Державної казначейської служби України Тетяни Слюз з проханням відключити від фінансування державні структури, які відмовляються переїжджати в Сєвєродонецьк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом