Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців виділяє одноразову фінансову допомогу внутрішнім переселенцям - від 3 тисяч до 7,5 тисяч гривень на сім'ю, повідомив регіональний представник УВКБ ООН Олдріх Андрисек після підписання меморандуму про співпрацю з головою Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським.

За словами Андрисека, УВКБ ООН підписало договори про одноразову фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам у Дніпропетровську, Львові, Київській області, Вінниці. Готуються до підписання договори в Запоріжжі, Маріуполі, Харкові.

«Виділяємо гроші, просто гроші людям, на родину від 3 тисяч до 7,5 тисяч гривень через відділи соціальних служб», - підкреслив представник УВКБ ООН, повідомляє «УНІАН». Він також зазначив, що «соціальні служби збирають списки нужденних, найбільш вразливих категорій людей - це багатодітні сім'ї, матері-одиначки, пенсіонери та інваліди».

Як раніше повідомляв ForUm, за даними прес-центру ООН, станом на 29 вересня в Україні офіційно нараховується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом