Механізм курсової політики, заснований на інтервалі допустимих значень вартості бівалютного кошика і проведенні валютних інтервенцій при наближенні курсу рубля до його меж і вихід за них, що діяв досі в Росії, скасовується з 10 листопада 2014 року, повідомляє прес-служба Центробанку РФ.

«При цьому новий підхід Банку Росії до проведення операцій на внутрішньому ринку не передбачає повної відмови від валютних інтервенцій, їх проведення можливе у разі виникнення загроз для фінансової стабільності. Водночас в рамках нового режиму валютного курсу операції на внутрішньому валютному ринку будуть здійснюватися переважно на зворотній основі.

В результаті реалізації прийнятого рішення формування курсу рубля буде відбуватися під впливом ринкових факторів, що повинно сприяти посиленню дієвості грошово-кредитної політики Банку Росії і забезпеченню цінової стабільності. Крім того, новий підхід до проведення операцій на внутрішньому валютному ринку буде сприяти більш швидкій адаптації економіки до змін зовнішніх умов і збільшить її стійкість до негативних шоків», - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 листопада курс долара вперше в історії досяг рівня в 46 рублів, свідчать дані Московської біржі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом