На сьогоднішній день в Антимонопольному комітеті заблоковані торги із закупівлі ліків на 37 млн грн. Про це на брифінгу заявив тимчасовий виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець, повідомили ForUm'у в прес-службі МОЗ.

За словами т.в.о., станом на 1 жовтня було закуплено ліків лише на 88 мільйонів гривень із загальнодержавних національних програм. Сьогодні ж вже акцептовано тендерні процедури на 1 млрд 415 млн грн. У процедурі закупівлі перебуває 722 млн грн з 2 млрд 160 млн гривень, передбачених на ці цілі у Державному бюджеті.

«На сьогодні практично на 65% акцептовано тендерні пропозиції з того, що нам виділила держава. Укладено договори на 1 млрд 335 млн грн, що складає майже 60 відсотків», - повідомив Лазоришинець.

Разом з тим він зазначив, що «на сьогодні в Антимонопольному комітеті заблоковані торги на 37 млн грн». «Це пов'язано з великою кількістю скарг - 42, тоді як у 2012 році таких скарг було всього чотири, в 2013-му - жодної. Тобто торги спеціально блокуються», - зазначив Лазоришинець.

Зараз, за його словами, ліки вже направлено на місця. Тільки протягом поточного тижня було доставлено медикаментів у регіони на суму 158 млн 800 тис грн. Це ліки для дітей, хворих на хронічний вірусний гепатит, імунобіологічні препарати та препарати для антиретровірусної терапії.

Нагадаємо, 20 жовтня Антимонопольний комітет України розблокував тендери на ліки, крім тих, що стосуються препаратів для лікування гепатиту С.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57