Через обстріли «Градами» жителі смт Чорнухине Попаснянського району Луганської області залишилися без світла, води, газу і тепла. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

«Найбільш напружена ситуація склалася поблизу смт Чорнухине, яке протягом вчорашнього дня п'ять разів обстрілювали з систем залпового вогню «Град». В результаті дуже сильно пошкоджена система електро-, газо-, водо- і теплопостачання, є зруйновані житлові будинки, поранений український силовик», - зазначив губернатор.

За його словами, у зв'язку з цим в Чорнухиному назріває гуманітарна катастрофа.

Також Москаль повідомив, що протягом неділі представники ЛНР здійснили ряд артилерійських та мінометних обстрілів контрольованих Україною населених пунктів Луганської області. Це Трьохізбенка, Крякове, Борівське, Тошківка, Біла Гора, Нижнє, Кримське, Золоте. Крім того, м. Щастя з боку Веселої Гори обстрілював снайпер.

«Через бойові дії в Трьохізбенці, Кряківці і Сокільниках відсутнє газопостачання, а в Кримському - централізоване водопостачання. Допустити ремонтні бригади для відновлення пошкодженої інфраструктури члени НЗФ відмовляються», - підсумував Москаль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом