Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляє, що Туреччина розглядає можливість організації проведення засідання курултаю кримських татар за межами Криму.

Про це турецький міністр сказав сьогодні, 10 листопада, на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Турецький міністр наголосив, що меджліс кримськотатарського народу перебуває під постійним тиском, а також іноді зазнає певних агресивних дій.

Разом із тим він зазначив, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова меджлісу Рефат Чубаров не мають можливості особисто відвідувати Крим.

«Учора ввечері ми розглянули разом із паном Джемілєвим та іншими керівниками меджлісу питання, яке стосується проведення курултаю або в Туреччині, або в іншому місці», - сказав Чавушоглу.

У зв'язку з цим він додав, що були розглянуті позитивні та негативні боки проведення курултаю в тому чи іншому місці, передає «УНІАН».

«Переговори тривають. Коли буде прийнято відповідне рішення, воно буде офіційно оголошене», - додав він.

Крім того, він підкреслив, що, яке б рішення не було прийняте, Туреччина залишатиметься на тих позиціях, щоб надавати підтримку кримським татарам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом