Апарат пілотованого корабля «Союз ТМА-13М» у понеділок, 10 листопада, приземлився в Казахстані. У ньому з Міжнародної космічної станції (МКС) на Землю повернувся екіпаж 40/41-ї експедиції: космонавт Роскосмосу Максим Сураєв, астронавт NASA Рід Вайзман та астронавт Європейського космічного агентства (ЄКА) Олександр Герст.

Капсула приземлилася о 07:59 за 85 кілометрів від міста Аркалик, зазначили в ЦУПі. Як повідомляється, посадка пройшла в штатному режимі.

На Землю в спусковому апараті прибуло також нове покоління плодових мушок (дрозофіл). Предками комах є мухи, які побували на супутнику «Фотон-М» №4. Комахи були виведені в ході вивчення впливу невагомості на розвиток багатоклітинних організмів, повідомляє Lenta.ru.

Транспортний пілотований корабель «Союз ТМА-13М» з екіпажем відстикувався від МКС 10 листопада о 04:31, о 07:05 рухова установка була увімкнна на гальмування, після чого корабель з екіпажем почав контрольоване сходження з орбіти.

Роботу на орбіті продовжать космонавти Олександр Самокутяєв та Олена Сєрова, а також астронавт Баррі Вілмор. 24 листопада до них приєднаються Антон Шкаплеров (Роскосмос), Саманта Крістоферетті (ЄКА) і Террі Верст (NASA).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21