У Нідерландах залишаються невпізнаними дев'ять пасажирів авіарейсу МН-17, який був збитий улітку в небі над Донецькою областю.

Про це на брифінгу в Харкові після церемонії прощання і відправлення останків тіл пасажирів «Боїнга-777» повідомив міністр закордонних справ Королівства Нідерландів Берт Кундерс, передає «УНІАН».

«Залишаються невпізнаними дев'ять пасажирів літака», - сказав міністр і зазначив, що зараз неможливо сказати точно, коли саме, та й чи будуть взагалі упізнані всі тіла.

«Ви розумієте, що робота експертів - це дуже копітка праця, і я не можу сказати, коли і чи будуть остаточно ідентифіковані всі загиблі. Але я, з огляду на плідну співпрацю, висловлюю впевненість, що нам вдасться максимально наблизитися до ідентифікації всіх жертв», - сказав Кундерс.

Він наголосив на солідарності та плідній співпраці з місцевою владою Харкова, з представниками ОБСЄ та урядів Нідерландів, Австралії та Малайзії.

Кундерс повідомив, що в понеділок, 10 листопада, у Нідерландах буде оголошено національну жалобу за загиблими.

Тіла загиблих перевезли в Нідерланди для проведення впізнання та експертиз.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту було 298 осіб. Усі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом