Британська поліція запобігла замаху на королеву Єлизавету II, затримавши чотирьох ісламістів. Про це повідомляє в суботу, 8 листопада, The Sun.

Терористи, як стверджує видання, планували вбити Єлизавету II в п'ятницю під час заходів, присвячених Фестивалю пам'яті Королівського британського легіону на честь загиблих у війнах і збройних конфліктах.

Злочинці, за інформацією The Sun, планували напасти на неї з ножем у Королівському Альберт-холі, при цьому не виключено, що в них була і вогнепальна зброя.

Поліція затримала чотирьох підозрюваних віком від 19 до 27 років, а також провела кілька рейдів у західній частині Лондона та графстві Бакінгемшир, пише «Lenta.ru».

За інформацією The Daily Mail, наймолодший із чотирьох підозрюваних - 19-річний Юсуф Саїд - був заарештований в будинку своєї матері у Хай-Уїкомі. За деякими даними, він нещодавно повернувся з поїздки до Пакистану. Найстарший із підозрюваних був схоплений поліцією в Саутхоллі. Двох інших затримали в Хонслоу та Аксбриджі. Всі четверо були доставлені в поліцейську дільницю у центрі Лондона, де їх допитали.

Про затримання підозрюваних у підготовці терактів повідомляється в звіті Скотланд-Ярду, однак про їх зв'язок з підготовкою замаху на королеву нічого не йдеться. В операції, як заявили у поліції, брали участь бійці контртерористичного підрозділу, агенти MI5 та інших спецслужб.

Сама Єлизавета II і прем'єр-міністр Девід Кемерон, як пише The Sun, були поінформовані про підготовку замаху. У той же час в Букінгемському палаці вирішили не скасовувати участь королеви в офіційних заходах.

Чи були пов'язані підозрювані з угрупованням «Ісламська держава», не повідомляється. Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що ісламісти, які воюють в Іраку та Сирії, планують організувати теракти в Європі і США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34