Президент України Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель ситуацію на Донбасі. Як повідомляє прес-служба Глави української держави, відповідна телефонна розмова відбулася в п'ятницю.

«Президент констатував значний відхід від реалізації Мінського протоколу, що призводить до подальшої ескалації конфлікту», - йдеться в повідомленні.

Президент зазначив, що відправлення російською стороною чергового гуманітарного конвою без проходження українського прикордонного і митного контролю, а також без координації з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста є порушенням міжнародного права і завдає шкоди мирному врегулюванню та гуманітарній ситуації на Донбасі.

«Натомість українська гуманітарна допомога, виділена для жителів Донбасу, не може бути доставлена через дії членів НЗФ», - зазначив він.

Порошенко і Меркель обговорили подальшу координацію міжнародних зусиль для мирного врегулювання ситуації на Донбасі напередодні саміту «Великої двадцятки», який відбудеться у Брісбені (Австралія) 15-16 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР та ДНР відбулися вибори глав республік і депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом