Міжнародний валютний фонд стурбований відсутністю реформ і боротьби з корупцією в Україні.

Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«МВФ турбує те, що відбувається в Україні. Відсутність реформ, відсутність зменшення індексу корупції, те, що не зростає інвестиційна привабливість країни. Також не ліквідується багато схем, а, навпаки, відбувається реставрація деяких з них. Зокрема «відкатів», - сказав Кулик.

За його словами, саме це викликає негативну реакцію міжнародних кредиторів України.

«Від України вимагають конкретних дій з детінізації економіки. А цього не відбувається. Звідси і затримки з третім траншем МВФ», - пояснив він.

«Крім того, український уряд не поспішає виконувати свої соціальні зобов'язання: відпустити ринок газу, підвищити тарифи на ЖКП до рівня європейських і т. д. Перед виборами цього ніхто робити не буде, зараз - теж, адже необхідно сформувати стійку більшість у Верховній Раді. Так що видача траншу Україні може затягнутися», - прогнозує Кулик.

Нагадаємо, що представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що третій транш Міжнародного валютного фонду за програмою кредитування України може затриматися доти, доки не сформується уряд України. До тих пір оціночна місія фонду не зможе представити керівництву організації огляд виконання умов для кредиту.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24